MENU

O nama

VREMEPLOV

Tradicija i pouzdanost hercegovačkog vinogradarstva

Kao generator rasta i razvoja vinske industrije u Bosni i Hercegovini, pod sloganom „Hercegovačko. Pouzdano. Kvalitetno.“ kreiramo dodanu vrijednost za potrošače, uposlenike, partnere u industriji, lokalnu i širu zajednicu.

Naša opredjeljenost za promociju geografske regije i bogate historije utkana je duboko u HEPOK korporativni identitet gdje smo kroz simboliku Starog mosta i grozdova autohtonih vina Žilavke i Blatine, predstavili neiscrpne izvore radosti života.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, plodnom tlu vinograda te povoljnim klimatskim uvjetima u kombinaciji sa savremenom tehnologijom, HEPOK danas pored visokokvalitetnih vrhunskih bijelih i crvenih vina, proizvodi stolna vina, jaka alkoholna pića – premium rakije i likere.

Novo doba vinarije Hepok počinje 2016. godine, kada je investicioni fond ZERAA iz Sarajeva izvršio akviziciju.

Ubrzo je uslijedila značajna investicija u nove vinograde i modernizaciju pogona za proizvodnju, čime su stvoreni jaki temelji za razvoj moderne vinarije za 21. vijek.

HEPOK DANAS

Hercegovačko.
pouzdano.
kvalitetno.

Modernizovane su postojeće plantaže i podignuti novi nasadi. Osavremena je vinarska proizvodnja i proizvodnja jakih alkoholnih pića. Na tržište su lansirani novi brendovi vina, jakih alkoholnih pića i likera.

VINOGRADI

300 hektara.
1.000.000 čokota.

Samo 35 kilometara od jadranskog mora nalaze se naši vinogradi.Snažan uticaj mediteranske klime, neposredna blizina rijeke Neretve, garant je aromatskog i kiselinskog potencijala vina. Vinogradi leže na 45 do 280 metara nadmorske visine.
Vinograd Željuša (260 hektara) okružen je planinama Prenj i Velež. Slijedi ga vinograd Kosor, površine 40 hektara. Oba vinograda su opremljena sistemima za navodnjavanja i vrhunskom mehanizacijom, što uz naše iskusne agronome, garantuje vrhunski kvalitet sirovine.

Naša vina se rađaju u stalnoj borbi sunca, kamena, vinove loze i čovjeka. To ih čini posebnim.

Vinarija

5.500.000 litara skladišnog prostora

→ Savremeni sistemi kontrolisane fermentacije.
→ Savremena oprema za primarnu preradu grožđa.
→ Podrume sa barique bačvama za odležavanje vina.
→ Linija za flašranje sa visokim stepenom zaštite vina.

Destilerija

330.000 litara godišnji kapacitet.

Namjenjena za proizvodnju vinskog i voćnog destilata.

Tim

Vrhunskih stručnjaka

Postanite dio Hepok tima.

APLICIRAJ