MENU

Hepok2Business

VINOGRADI

Locirani u Hercegovini
sa 2.300 sunčanih sati godišnje.

Samo 35 kilometara od jadranskog mora nalaze se naši vinogradi.Snažan uticaj mediteranske klime, neposredna blizina rijeke Neretve, garant je aromatskog i kiselinskog potencijala vina. Vinogradi leže na 45 do 280 metara nadmorske visine.
Vinograd Željuša (260 hektara) okružen je planinama Prenj i Velež. Slijedi ga vinograd Kosor, površine 40 hektara. Oba vinograda su opremljena sistemima za navodnjavanja i vrhunskom mehanizacijom, što uz naše iskusne agronome, garantuje vrhunski kvalitet sirovine.

Naša vina se rađaju u stalnoj borbi sunca, kamena, vinove loze i čovjeka. To ih čini posebnim.

300HEKTARA
1 millČOKOTA

NA NAŠIM VINOGRADIMA RAĐAJU SE

vina bogatog i prepoznatljivog okusa

Kvalitet potvrdili i najbolji poznavaoci vina.

VINARIJA

Spoj savremene tehnologije, iskustva i posvećenosti

Bogato iskustvo i tradicija pažljivo baštinjena u dubinama vinskih podruma nadograđeni novim tehnologijama i savjetima najboljih svjestkih stručnjaka, garancija su uspjeha i očuvanja kvaliteta HEPOK vina.

Posjedujemo vinifikatore za proizvodnju kvalitetnih i vrhunskih crvenih vina. Barrique bačve za odležavanje vina izrađene su od najpoznatijih svjetskih tipova hrasta: francuskog, američkog, mađarskog i slavonskog hrasta. Također, proizvodnja se dijelom odvija i u bačvama od autohtonog bosanskog hrasta.

5.500.000litara skladišnog prostora

3 segmenta proizvodnje:

  1. Proizvodnja kvalitetnih i vrhunskih vina
  2. Proizvodnja stolnih vina i
  3. Proizvodnja vina za destilaciju

Proizvedena vina se pune na savremenom punjaču, koji posjeduje tri mogućnosti zaštite vina od neželjenih procesa prilikom pujenja. Prvi segment pred sami početak ulaska vina u bocu jeste segment vakumiranja, odnosno izvlačenje kisika iz boce. Drugi segment slijedi nakon završenog punjenja boce i podrazumjeva ubrizgavanje inertnog gasa. U toj fazi se postiže zastupljenost inertnog gasa u grlu boce preko 96%. Vino prije punjenja i nakon punjenja ima isti hemijski sastav što pokazuje da punjač zadržava kvalitetu proizvedenog vina.

VINARIJA HEPOK POSJEDUJE:

  • Savremeni sistemi kontrolisane fermentacije.
  • Savremena oprema za primarnu preradu grožđa.
  • Podrume sa barique bačvama za odležavanje vina.
  • Linija za flašranje sa visokim stepenom zaštite vina.

DESTILERIJA

Namjenjena za proizvodnju vinskog i voćnog destilata

Savremena destilerija renomiranog Njemackog proizvodača Arnold Holstein prža mogućnost proizvodnje vinskog destilata i svih tipova voćnih destilata najviše kvalitete. Dnevna potrošnja primarne sirovine za destilaciju je između 10.000 litara i 15.000 litara.

330.000litara godišnji kapacitet

NAMJENJENA ZA PROIZVODNJU:

vinskih i voćnih destilata

Primarna proizvodnja jakih alkoholnih pića počinje proizvodnjom destilata.